8 Ağustos 2009 Cumartesi

Gençleri keşfetmek mi kazanmak mı?


"Frank Rijkaard gençlere önem vermez, zaten Messi de Iniesta da o gelmeden önce A takıma çıkmışlardı ve ne kadar yetenekli oldukları ortadaydı." Bu yorumlar yapıldı Rijkaard hakkında. Alt yapıdan kendisi çıkarmamış bile olsa elindeki gençlerden en yüksek verimi almak, hemen göze batan bu çocukların takıma uyumlarını ve potansiyellerine ulaşmalarını sağlamak en iyi yaptığı işlerden Franklin Edmundo Rijkaard'ın. Yetenekleri herkesçe kabul gören Aydın'ı bu yıl kazanalım, başımın üzerinde taşırım bu bilge insanı.

7 Ağustos 2009 Cuma

GAZİANTEP MAÇI


Şu kesin ki rahatlıkla sadece 3 oyuncunun adını söyleyebiliriz bu maç için. Leo Franco, Hakan Balta, Arda Turan.. Diğer mevkilerde kim oynasa yedek kalana yazık olacak. Stoper mevkisi için de Servet,-Gökhan ikilisi oynar denilebilir. Gelelim “sağ bek”e. Sanırım sıcaklık ve nem göz önünde bulundurulduğunda fiziksel devamlılık,dayanıklılık, kondisyon ve mücadele konularında Türkiye’de çok az oyuncuda görebileceğimiz bir seviyede olan Sabri –ki bence Barış ile birlikte başı çekerler- daha şanslı görünüyor.
Orta sahadaki oyuncuları defansif sorumluluk açısından 1-2-3 olarak üçe ayırırsak 1 numara için 2 isim bulunuyor şu anda.(M. Topal henüz tam sağlıklı olamadığı için.) M.Sarp ve T. Linderoth. Beni en çok sürüncemede bırakan da bu mevki açıkçası. Tobi’den bahsedelim biraz.(İnanamıyorum, resmi siteye baktım bu yazıyı yayınladıktan sonra, Atroskopi geçirecekmiş. Eridi kapı gibi adam. yazının diğer kısmı Tobi sakat değilmiş gibi okunabilir çünkü öyle düşünülerek yazılmıştı...) Galatasaray’ın geçen seneki kadrosunda futbolu aklıyla oynayarak fark yaratabilecek üç oyuncudan biriydi Tobi. Diğerleri Kewell - Arda ikilisiydi, bu sene de bu kategoride Elano’yu göreceğiz ve Netanya maçı bir ilüzyon değilse eğer Aydın Yılmaz’ı. Ancak hiç yararlanamadık Linderoth’dan. Şimdi bu kadar özlemişken ve çıkıp da bize bir insanın çok hızlı olmasa bile “hızlı düşünerek” oyuna nasıl bir tempo getirdiğini göstermişken Linderoth yedek kalır demek kolay değil. Fakat bu noktada göz önünde bulundurulacak 2 nokta var. Birincisi ,tıpkı Uğur Uçar gibi, iki senedir oynanamayan bir futbolcu 3 gün arayla iki maçı kaldırabilecek mi? Ki ikinci maç 37-38 derece sıcaklık ve % 85 civarında bir nem oranında oynanacak. İkinci önemli faktör ise M. Sarp’ın hazırlık kampında gösterdiği iyi performans. Bu yüzden M. Sarp’ın oynaması sürpriz olmaz. Bu yüzden M. Sarp futbol bilgisi ve kalitesi olarak Linderoth kadar göze batan bir isim olmasa da bu maçta ilk onbir oynayacak bence. 2 numaralı orta saha yani merkezi orta saha oyuncusu için de öne çıkan iki isim var. Barış ve Ayhan. Barış’ın nasıl bir oyuncu olduğunu anlatmaya gerek yok tabi ki. Teknik olarak yetersiz oluşu dolayısıyla Rijkaard’ın tercihlerinde yer bulamaz diyordum düne kadar ama o da formayı ne kadar istediğini gösterdi. Fakat bence tecrübesi ve oyun görüşü olarak Ayhan öne çıkıyor ve bu maçta onu ilk onbirde görme şansımız daha yüksek. (Bu noktanın bir diğer adayı da Elano olacak bir çok maç için. Bunu da unutmayalım.) 3 numaralı orta saha tartışılmayacak yukarda bahsettiğim gibi, gönül rahatlığıyla yazalım; Arda Turan.
Gelelim forvet bölgesine. Kestirmeden söyleyeyim bence kanatlar Kewell, Aydın şeklinde olacak. Keita’nın gerek takıma uyumu gerekse kondüsyon durumu olarak henüz tam hazır olmadığını düşünüyorum. Kewell’ın yerine oyuna girmesi çok muhtemel tabi ki. Forvet için de Baros hala birinci tercih olacaktır. Sadece şöyle bir ihtimal belki akla gelebilir çok küçük olmakla beraber. Nedir bu ihtimal? Sağda Baros, solda Aydın, forvette Nonda düşünülebilir ama dediğim gibi çok düşük bir ihtimal bu. Ki Kewell’ın varlığının bile ne anlama geldiği bu kadar aşikarken. Kısacası beklediğim kadro ikinci resimdekidir Gaziantep maçı için...

Geri Dönüş..


Sanki hiç bir şey olmamış. o kadar ara vermemişiz gibi devam edelim o zaman..İlk olarak Aydın'dan bahsedelim.

Şöyle bir argümanı olur Aydın'ı tartışırken futbolseverin: Kapanan takımlara karşı oynayamaz, açık alan bulamayacağı için başarılı olamaz ve bu yüzden de büyük takım futbolcusu değildir... Bu açıkçası benim de bir çok kez düşündüğüm ve söylediğim bir şeydi.. Ancak şu unutulmamalı: Hızla yer değiştiren ve pas yapan bir takımın bu tarz oyunculara açık alan yaratmaması düşünülemez. Karşısındaki oyuncuların seviyesini de göz önünde bulunduruyorum elbette ama Aydın'ın fizik olarak da iyi durumda olduğu aşikar.. Ne yalan söyleyeyim umudum kalmamıştı benim Aydın adına, harika oldu bu performans harika...