24 Şubat 2009 Salı

"Ersun Yanal"vari bir hamle ...




Galatasaray Futbol Takımının içerisinden ideal ve dengeli bir on bir çıkarmak kolay mı sizce? Sakatlıklar olmasaydı da bu çok kolay olmayacaktı bence. Bülent Korkmaz'ın kadro tertibi merak konusu... Kendimce ihtimallerden bahsedeyim.

De Sanctis, Emre Aşık, Hakan Balta, Ayhan, M. Topal, Arda yeri garanti gözüken oyuncular. Meira'yı düşünmeyebilirdi Kaptan ama ilginç rotasyonlar ya da böyle bir maça Semih Kaya ile başlanması pek olası gözükmüyor, Meira da girecek yani ilk 11'ine Bülent Korkmaz'ın. Geriye kalan 4 oyuncu aslında sistemi ve oyun anlayışını da belirleyecekler.
Forvette Baros'dan vazgeçer mi? Karan'a Sabri ile birlikte destek çıktığı söyleniyor Kaptan'ın. Öyle olduğunu varsaysak bile Ü. Karan ya da Nonda'nın oynaması ancak Lincoln'süz bir 4-4-2 ile mümkün, Baros'un yerine tek forvet olmazlar herhalde. Baros da girdi takımımıza o zaman, yani Kaptan'ın 11'ine. Demek oluyor ki; Kewell, Sabri, Barış, Lincoln, Ümit, Nonda 6'lısından (Veli Efendi'de miyiz yahu?) sadece 3'ü oynayacak.
Sabri, Lincoln, Kewell oynadığında sağ açık sorunumuz oluşuyo, velhasıl Barış'ı da sağ açık olarak gördüğümüz maçlarda sağ kanat problemi çözülmüş olmuyor.
Bence yapılması gerekenler: Kewell 90 dakika boyunca sol açık olacağını bilerek maça çıkmalı, sağ kanat Barış ve Arda'ya emanet edilmeli ama geride olan Arda olmalı,(Arda hem Barış'tan hem Sabri'den daha iyi sağ bektir kanımca ayrıca Barış orta sahadan çok kopuk olmamalı, pres özelliğini sürekli kullanmalı ve Arda sağ koridordan en çok sorumlu olan olmalı. Bu onun için de -disiplin ve sorumluluk anlamında- iyi olacaktır.)

Özetle;

-Ümit, Sabri ve Nonda'nın sahada olmamaları hem kendileri hem tribünler için en sağlıklısıdır.

-Barış'ın çok kenarda kalması hem orta saha direncini düşürür hem de kenarda oynamayı bence iyi bilmediğinden çift yönlü zarar etmiş oluruz.

-Arda'nın açık oynaması, sezon boyunca olduğu gibi, Kewell'ın verimliliğini azaltır.

-Takımın hücum organizasyonları çoğunlukla Lincoln, Kewell, Baros üçlüsünün seri paslaşmaları üzerine kurulu olmalı, Arda doğru çıkışlarla rakibin sol kanadını zorlamalı.(Orta açtığında da Barış ve Sabri'nin ortaları gibi olmayacağı için tehlikeli olması çok muhtemeldir Arda'nın)

-Tabi Ayhan'ın ilk maçtaki gibi zaman zaman sola kayması ve hücuma verdiği desteğin yanında oradaki açıkları kapatması gerekiyor.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

güzel düşünülmüş bir fikir, hatta bu dizilişte, baltanın DC özelliklerini kullanıp defansı kimi zaman 3leyip Arda'yı sağ açığa çekebilirsin. doğal olarak beklenmdik sağ kanat bindirmeleri ortaya çıkar.
Bordo, ilk kez çıkacağı ASY'de moraracek gibi, Inancım o yönde.